Dagindeling

Dagindeling

Een dag in t Dolfijntje is zeer veelzijdig. Om een indruk te geven staat de indeling van de dag hieronder beschreven.

Vanaf 07.00 uur (in noodgevallen eerder), kunnen de kinderen gebracht worden in kinderopvang t Dolfijntje. Om 08.15 uur worden de kinderen die naar de peuterspeelzaal of naar de basisschool gaan weggebracht. Als we terug komen gaan de kinderen spelen, ook wordt er een boekje gelezen en gezongen.

Om 09.30 uur gaan we aan tafel voor drinken en een koekje, en de allerkleinsten krijgen fruit. Ook kijken we op televisie naar de teletubbies, het zandkasteel of de tweenies. Dit noemen we koffietijd... Na koffietijd gaan de kinderen die zindelijk zijn naar de w.c en die niet zindelijk zijn, krijgen een droge luier aan. De kinderen die s ochtends nog even slapen, gaan dan naar bed.

Met de kinderen die overblijven wordt er een boekje gelezen, gedanst op muziek of gaan ze kleuren.
dansen! Als het mooi weer is gaan we buiten spelen of we maken een wandeling door het dorp. Het kan zijn dat we naar de geitjes, eendjes, kippen en herten gaan om ze brood te geven of we gaan een boodschap doen.

Om 11.30 uur gaan we de tafel klaar maken voor het middageten en worden eerst de kinderen uit de peuterspeelzaal en daarna uit de basisschool opgehaald. Voor het eten gaan we nog even naar de wc en wassen we onze handen en kunnen we aan tafel gaan. Met zijn allen eten we aan tafel boterhammen, fruit en krijgen we drinken.
Eten! Als we klaar zijn wachten op elkaar, totdat iedereen klaar is. De gezichten en de handjes van de kinderen worden afgedaan en dan kunnen ze nog even spelen. Kinderen die niet zindelijk zijn worden verschoond...

Om circa 13.00 uur worden de kinderen naar de basisschool en de peuterspeelzaal gebracht. De kinderen die s middags nog slapen gaan naar bed. De andere die nog wakker zijn gaan spelen, of een filmpje kijken. Om 14.30 uur worden de kinderen die 's ochtends geslapen hebben naar bed, ook worden er weer kinderen wakker en deze worden aangekleed. Om 15.15 uur worden de kinderen uit de peuterspeelzaal en de basisschool opgehaald. Dan is het tijd voor drinken en een snoepje. Aan tafel wordt er gezellig gepraat over het op school was. We gaan dan weer met zn allen spelen of een spelletje doen. Tussendoor worden de kinderen nog voorzien van drinken en koekje. De eerste kinderen worden vanaf 16.30 weer opgehaald. Uiteraard volgend de babys hun eigen dagritme, zoals dat van thuis.

Ziekte

Kinderen kunnen tijdens ziekte gewoon gebracht worden. Als kinderen tijdens de opvang ziek worden, of zieker worden dan ze al zijn, wordt er altijd contact opgenomen met de ouders. Met waterpokken zijn de kinderen óók welkom!

Verjaardagen

Als er kinderen jarig zijn, wordt de verjaardag gevierd. In de opvangruimte worden er slingers opgehangen en met zn allen zingen we lang zal ze leven; de jarige staat dan op de tafel. Na het zingen krijgt de jarige een cadeautje en gaat hij of zij trakteren.
Verjaardag

Pannenkoekenfeest

Tegen het einde van het schooljaar, wordt er dan een pannenkoekenfeest geven. Alle kinderen die in de opvang zitten worden uitgenodigd. Met zn allen wordt er heerlijk gesmuld van pannenkoeken en als toetje een lekker ijsje!

Kerst

Schriftjes schrijven

Terug naar boven Terug naar boven!